LAĞIM FARELERİYLE MÜCADELE BAŞLADI
11.09.2024

Bingöl Belediyesi, lağım farelerine karşı etkin bir mücadele başlatarak, kanalizasyon logarlarında ve fosseptik çukurlarda kapsamlı ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

LAĞIM FARELERİYLE MÜCADELE BAŞLADI

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, halk sağlığını tehdit eden lağım fareleri ile diğer zararlı canlılara karşı mücadelenin sürdürüldüğünü bildirdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, kanalizasyon hatlarında uzman ekiplerce ilaçlama yapıldığı kaydedildi.

Lağım fareleriyle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için vatandaşların da dikkatli olması gerektiği ifade edilen açıklamada, şehrin farklı noktalarında fare veya diğer zararlıların görülmesi durumunda belediyeye hızlıca bilgi verilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Ekiplerimiz, belirlenen alanlarda düzenli olarak ilaçlama yaparak, halk sağlığını koruma noktasında önemli bir hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda kanalizasyon hatları, fosseptik sistemleri ve diğer riskli bölgeler titizlikle ilaçlanmaktadır. Bu kararlı mücadele ile ilgili vatandaşların da gereken özeni göstermesi ve dikkatli olmaları gerekir. Şehrin temiz, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşanabilir hale gelmesi için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

Bingöl Belediyesi’nin çevre temizliği ve halk sağlığı projeleri çerçevesinde attığı bu kararlı adımlar, şehirde yaşayan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Yapılan ilaçlama çalışmalarından memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, belediyeye teşekkür ettiler.