“önümüzdeki yıl çapakçur’a kazma vurulacak”
03.11.2014

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Çapakçur Vadisi’nin rekreasyon çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacağını belirtti.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Çapakçur Vadisi’nin rekreasyon çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacağını belirtti.

‘Cumhuriyet Döneminde Bingöl Sempozyumu’na katılan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bugüne kadar yapılan ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bingöl’de vatandaşların özellikle çözmesini istediği altyapı ve üstyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydeden Barakazi, önümüzdeki yıl peyzaj çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Çapakçur Vadisi rekreasyon çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacağını belirten Barakazi, “Geleceğe yönelik bir takım projelerimiz var. Malumunuz Bingöl’ün bir köprü beklentisi var. Karayolları tarafından proje çalışmaları yapıldı. Bingöl için güzel bir çalışma olacak. Yine Çapakçur Vadisi’nin rekreasyon çalışmaları yapılacak. Köprünün vadi ile bir bütünlük arzetmesine önem gösterildi. İnşallah önümüzdeki yıl oraya kazma vurulacak. Tabi bu proje bir yılda bitirilecek bir proje değildir. Çalışmalar yapıldıkça, yenilikler eklenecek” dedi.

Önümüzdeki yıl peyzaj ve park konusuna ciddi şekilde eğileceklerini vurgulayan Barakazi, Baharla birlikte sonbahara kadar çalışıp Bingöl’ün güzelleşmesi için çalışacaklarını ifade etti.

“Çöpten Bioenerji Üretilecek”                                                          

Çöp yeriyle ilgili ciddi rahatsızlık duyulduğunu ifade eden Barakazi, “Orayla ilgili İnşallah bioenerji üretme ve oraların ıslahına yönelik ciddi bir projemiz olacak. Bunu birkaç kez Çevre ve Şehircilik Bakanı ile konuştuk. Oradaki projemiz gerçekleşirse hem enerji üreteceğiz hem de bu kirlilikten kurtulacağız. Bunu yaparken sadece Bingöl merkezi düşünmedik. Tüm ilçelerimizin atığından da faydalanacağız, onlarla da işbirliği yapacağız. Şirketler Türkiye’de değişik belediyeleri buna ikna etmek için çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde Almanya’ya gittiğimde orada bir firma ile görüştüm. Gelip burada etüt yaparak tüm işlemleri kısa bir sürede gerçekleştirebileceklerini söylediler” şeklinde konuştu.