OTOBÜS DURAKLARI YENİLENİYOR
10.05.2023

Bingöl Belediyesi, şehrin farklı noktalarında bulunan yolcu bekleme duraklarını yeniliyor. Çalışma kapsamında 3 yeni taksi durağı da inşa edilecek.

Bingöl Belediyesi, Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, deforme olan yolcu bekleme duraklarının yerine yeni ve kullanışlı durakların monte edilmeye başlandığı belirtildi.

Çalışma kapsamında farklı mahallelerde 9 eski durağın yenilendiği ifade edilen açıklamada, “Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli ulaşım sağlamaları için ihtiyaç tespit edilen noktalarda eskiyen yolcu bekleme duraklarımızı yenileri ile değiştiriyoruz. Bu kapsamda Simani Mahallemizde 1 büyük boy, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İçmeler Mahallesi, Müftülük Hizmet Binası önü ve Öğretmenevi Kavşağı’na 1’er orta boy kapalı durak kuruldu. Yine İçmeler Mahallesi, Bingöl-Genç karayolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önü, İnalı Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi, Gazi İlköğretim Okulu civarında 1’er adet açık yolcu bekleme durağı kuruldu. 2 durak da tespiti yapılacak noktalara montajlanacak. Çalışma kapsamında Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Üniversite Caddesi ile Turgut Özal İlköğretim Okulu civarında 1’er adet taksi durağı oluşturuldu. Bir taksi durağı da ihtiyaca binaen tespit edilecek noktada kurulacaktır” denildi.