PARKE TAŞLARI YERİNİ ‘SICAK ASFALTA’ BIRAKIYOR
30.07.2024

Bingöl Belediyesi, Başkan Arıkan’ın üstyapı hedefleri doğrultusunda, ekonomik ömrünü tamamlamış kilitli parke taşlarını söküp, yolları sıcak asfaltla yenilemeye devam ediyor. Çalışma kapsamında iki mahalledeki kaldırımlar da daha erişilebilir hale dönüştürülecek.

PARKE TAŞLARI YERİNİ ‘SICAK ASFALTA’ BIRAKIYOR

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, kaliteli yol ağları hedefi doğrultusunda üst yapı çalışmalarına start verildiği belirtildi.

Şehir genelindeki tüm mahallelerde ana arterler ve araç ile yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelere ağırlık verileceği ifade edilen açıklamada, sezon sonuna kadar 15 kilometrelik yol ağının yenileceği vurgulandı.

Açıklamada, “Bu sezon için planlanan program dahilinde Kültür Mahallesi Bağdüzü Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesini Selahattin Eyyubi Mahallesine bağlayan ana cadde başta olmak üzere asfalt çalışması yürütülecektir. Bu sayede yol ağlarımız daha güvenli ve konforlu hale dönüştürülecek, araç ve yaya trafiği akıcı bir şekilde sağlanacaktır” denildi.

“HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR KALDIRIMLAR”

Selahattin Eyyubi ve Recep Tayyip Erdoğan mahallelerindeki kaldırımların yeniden düzenleneceğini de ifade edilen açıklamada, çalışma kapsamında kaldırımların özellikle dezavantajlı ve özel gereksinimli bireyler için daha erişilebilir hale dönüştürüleceği belirtildi.

Engelli rampaları, iz yolları gibi düzenlemelerle engelli vatandaşların daha kolay erişim imkanına kavuşacağı kaydedilen açıklamada, “Geçen sezon çarşı merkezinde startı verilen ve büyük oranda tamamlanan kaldırım yenileme çalışmaları iki mahallemizde daha etkili bir şekilde sürdürülecektir. Yol ve kaldırımlarımızı daha konforlu hale getirmek, vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmak için programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.