Sel mağdurlarına yardım
23.10.2014

Bingöl Belediyesi ve AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde su baskınları nedeniyle mağdur oldukları tespit edilen ailelere Valilik kanalıyla yardım yapılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan ve iki günde bir metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağışın düştüğü Bingöl’de yaşanan su baskınlarından dolayı mağdur olan ailelere yardım yapılması için çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre; sağanak yağış nedeniyle yaşanan problemler ilk olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a iletildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Amasya’da yapılan belediye başkanları toplantısında sorunu dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sıkıntıları yazılı olarak da yetkililere iletti.

Yapılan görüşmelerin ardından Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’ın talimatı üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bingöl Belediyesi ekiplerince zarar tespit çalışmaları yapıldı ve su baskınlarından dolayı mağdur olan aileler belirlenerek tutanaklar oluşturuldu.

Mağdur ailelere Valilik kanalıyla yardım yapılacağı, yardım miktarının ise Valilik Mütevelli Heyeti’nce belirleneceği öğrenildi.