Türkiye’de ilk ‘millet vadisi’ bingöl’de yapılacak
24.10.2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 'Çapakçur Vadisi'nde yaklaşık 2,4 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde burayı bir vadi şekline çevireceğiz ki bu da Türkiye'de millet vadisi olarak ilk defa Bingöl'ümüzde gerçeklemiş olacak.'

Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilik İl Özel İdare Sosyal Tesisleri'nde bir basın açıklaması yaparak, millet vadisi yapılacağını açıkladı.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milletvekili Feyzi Berdibek, Vali Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile bir toplantı gerçekleştiren Bakan Kurum, millet bahçesi için  en uygun alanın Çapakçur Viyadüğü olduğunu belirtti.  Bakan Kurum, viyadüğe ‘Millet Vadisi' yapılacağını açıklayarak şu ifadelere yer verdi:  “Bingöl'ümüze bir millet bahçesi yapma talimatını Sayın Cumhurbaşkanımız verdiler. Yer noktasında istişarelerimizi yaptık ve almış olduğumuz karar çerçevesinde Çapakçur Vadisi'nde yaklaşık 2,4 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde burayı bir vadi şekline çevireceğiz ki bu da Türkiye'de millet vadisi olarak ilk defa Bingöl'ümüzde gerçeklemiş olacak. İlk etapta bu projeyi gerçekleştirmek için belediyemize 20 milyon lira kaynak aktaracağız. 2020 yılı itibariyle bu projenin ilk etabını, 2023'e giden yolda gerçekleştirmek istiyoruz.”