Üstyapı çalışmaları başladı
02.05.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üstyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalta Haziran ayında başlanacağını dile getirdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üstyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalta Haziran ayında başlanacağını dile getirdi.

Bingöl Belediyesi tarafından yapımı devam ettirilen üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Barakazi, çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.

Çalışmaların çarşı merkezinde devam ettiğini belirten Başkan Barakazi, “Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan üstyapı çalışmaları devam ediyor. Şuanda Bahçelievler Mahallesi ve Yenişehir Mahallesi’nde üstyapı çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalta Haziran ayında başlanacak. Asfaltın daha sağlıklı yapılabilmesi için yağış sezonunun bitmesini bekliyoruz. Bu nedenle Haziran ayında BSK asfalt çalışmalarına başlayacağız. Üstyapı işinde 4 ekip ve yaklaşık 60 personelle üstyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca İçmesuyu çalışmaları kapsamında yapımı devam ettirilen abone bağlantılarının biteceği her mahalleye yeni ekipler oluşturularak girilecektir. Altyapı çalışmaları sonrasında 250 kilometre uzunluğunda olan şehir içi yol ağımızı bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ve kilitli parke taşı ile yeniliyoruz. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımları kilitli parke taşı ile döşeyeceğiz. Ana güzergah yollar BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanıyor. Üstyapı’nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8’lik ve 6’lık parke döşeme işlemleri yapılıyor. Çarşı merkezinde Arnavut taşı döşeme işlemleri de devam ediyor. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Konu ile ilgili vatandaşlarımızdan alacağımız destek için de şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.