Vahiy, ayrımcılığı ortadan kaldırdı
08.03.2016

Bingöl Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kadın ve Toplumsal Sorumluluk’ konulu konferansa katılan Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Vahyin gelişi ile birlikte, her çeşit ayrımcılık iddiaları yerle bir oldu” dedi.

Bingöl Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kadın ve Toplumsal Sorumluluk’ konulu konferansa katılan Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Vahyin gelişi ile birlikte, her çeşit ayrımcılık iddiaları yerle bir oldu” dedi.

Bingöl Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kadın ve Toplumsal Sorumluluk’ konulu konferans Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa gelen kadınlara çiçek hediye edildiği programa yoğun ilgi gösterildi. Kadın ve Toplumsal Sorumluluk’ konulu programa, Bingöl Belediye Başkan Vekili Feyza Başak Koç, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin eşi Pervin Barakazi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum müdürleri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı

Kadın meselesinin kadim bir mesele olduğunu dile getiren Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Bu sorun yüzyıllardan beridir tartışılan bir konu. Bütün dinlerinde kadınla ilgili ayrımcılığı ortadan kaldırmak için birçok ilke ortaya koyduklarını biliyoruz. Fakat en temel şey; İslam’ın getirmiş olduğu ayrımcılıklara üstünlük iddialarına yönelik hükümler. Bunlar bizim için çok değerli. İslam ile yani vahyin gelişi ile birlikte;  İnsanların hangi renk ve ırktan olduklarına, hangi dili konuştuklarına, kadın veya erkek olmak veyahut daha fazla mal ve mülke sahip olmak gibi aklımıza gelebilecek her şeydeki üstünlük iddialarını yerle bir eden bir söylemle karşı karşıyayız. Bu bizim için çok değerli bir şey.    Farklılıklardan bir tahakküm, eşitsizlik, bir adaletsizlik üretmek yerine farklılıklardan zenginlik üretmek, farklılıklardan bir cazibe merkezi üretmek İslam’ın temel hedeflerinden birisidir. Bizim ete ve kemiğe bürünerek insan olarak gözükmemiz, kadın veya erkek olarak gözükmemiz bu dünyada bir zenginliktir.  Buradan bir çatışma üretmek, eşitsizlik veya adaletsizlik üretmek insanın cehaletinden başka bir şey değildir. Kendi sorumluluklarımıza odaklanmamız gerekiyor. Sadece kadın olmak veya erkek olmakla iş bitmiyor. 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi ancak milyonlarca kadına başörtülü oldukları için seçilme hakkına sahip olamadı. Bu hak ancak 2011 yılında teslim edilebildi. Mütede4yyin kadınların bu yıllar arasında seçilme hakkı gasp edilmişti. Şimdi bu hak teslim edildi. Bizler bunun mücadelesini yıllarca verdik” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘Kadın ve Toplumsal Sorumluluk’ konulu konferans sonunda Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu, katılımcılara imzalı kitap hediye etti.