YAŞAMSPOR’DAN 2 GÜZEL BAŞARI
18.04.2022

Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü sporcuları, atletizm ve Bocce’de önemli başarılara imza attı.

Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü sporcuları Milli Atlet Yavuz Ağralı ve Bocca sporcusu Eda Sayak, ülke çapında önemli dereceler elde etti.

Millet Atlet Ağralı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Dünya Atletizm Federasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 3. Uluslararası İzmir Maratonu’nda Türk sporcular arasında en iyi derece ile yarışı tamamladı.

43 farklı ülkeden 552 yabancı sporcunun katıldığı 42 kilometrelik parkuru, 2.09.27 derece ile Lanny Rutto 1’inci; 2.11.21 derece ile Meshack Kiprop Koech 2’inci; 2.13.03 derece ile Mathew Kemboi 3’ünci olarak tamamladı. Bingöllü Yavuz Ağralı, 2.20.02 ile erkeklerde Türk sporcular arasındaki en iyi dereceyi koşup yarışı 9. tamamladı.

Sayak, Bocce’de önemli başarıya imza attı

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan Türkiye Bocce Petank Şampiyonası, bin 500'e yakın sporcunun katılımıyla Antalya Kemer’de gerçekleştirildi. 

Minikler, yıldızlar, gençler, kadınlar ve erkekler kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonada sporcular madalyaya ulaşmak için büyük mücadele verdi. 

Bingöl’ü temsilen müsabakalara katılan Yaşamspor Kulübü sporcusu Eda Sayak, Türkiye Kadınlar Bocce Petank Şampiyonasında Altın Nokta Disiplininde 3’üncü oldu.