Yeşilyurt mahallesi’nde asfalt sevinci
04.09.2014

Bingöl Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında çalışmalar sürdürülürken Yeşilyurt Mahallesi’nde başlayan asfalt (BSK) çalışmaları hızla devam ediyor.

Bingöl Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında çalışmalar sürdürülürken Yeşilyurt Mahallesi’nde başlayan asfalt (BSK) çalışmaları hızla devam ediyor.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt, kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrimizin muhtelif bölgelerinde tüm hızıyla sürüyor.

Finisher asfalt döküm aracı ile Yeşilyurt Caddesi’nde ve diğer ana caddelerde BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) olarak dökülen asfalt, silindir ve vabıl iş makinası ile bastırılıyor.

Yeşilyurt Mahallesi’nde yapımı devam eden üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Barakazi, çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.

Finisher asfalt serim makinesinin direksiyonuna geçen Başkan Barakazi, ekiplerle birlikte asfalt serimine katıldı.

Bingöl Belediyesi; Aşağı Çarşı, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yeşilyurt, Yenimahalle ve Mirzan Mahalleleri’nde üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 11 ekip ve yaklaşık 235 personelle üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Bingöl’ün, üstyapısının bitmesi ile birlikte çok farklı ve güzel bir hale geleceğini söyledi.

Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Barakazi, Üstyapı’nın, bundan sonraki nesiller için yapılan bir yatırım olduğunu vurgulayarak, “Altyapı çalışmaları sonrasında 250 kilometre uzunluğunda olan şehir içi yol ağımızı bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ve kilitli parke taşı ile yeniliyoruz. Yılsonuna kadar üstyapı çalışmalarının büyük bir kısmını bitirmiş olacağız. Aşağı Çarşı, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yeşilyurt, Yenimahalle ve Mirzan Mahalleleri’nde çalışmalarımız sürüyor. Kilitli parke taşı ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımları kilitli parke taşı ile döşüyoruz. Ana güzergah yollar BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanıyor. Üstyapı’nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8’lik ve 6’lık parke döşeme işlemleri devam ediyor. Şuanda 15 cm’lik (sıkıştırılmış hali) plentmiks malzeme üzerine 6 cm’lik (sıkıştırılmış hali) asfalt (BSK) dökülüyor. Bunun üstüne de 5 cm’lik (sıkıştırılmış hali) bir tabaka daha yapılacak.

Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Asfalt (BSK) çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Sabır ve anlayışları için de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaldırımsız yol kalmayacak

Üstyapı çalışmaları ile birlikte bütün yollarda kaldırım yapacaklarını ifade eden Barakazi, “Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız yolumuz kalmayacak. Bütün ana yollar ve ara yollara kaldırım yapılacak. Kaldırım çalışmalarının önemli bir kısmını tamamladık. Mirzan, Yenimahalle ve Bahçelievler Mahallesi’nde daha önce kaldırım yoktu. Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız mahallemiz kalmayacak. Şehrimiz her geçen gün değişmekte, güzelleşmekte ve ilerlemektedir. Amacımız daha modern, güzel ve yaşanılır bir Bingöl için çalışmaktır” diye konuştu.

43 yıldır hizmete ilk kez kavuşuyoruz

Belediye’nin yaptığı çalışmalarla mahalledeki sorun ve sıkıntılarının ortadan kalktığını belirten Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Murat Önver, “Mahallemiz 1971 Bingöl depreminden bu yana kaderine terk edilmiş bir vaziyetteydi. Şükürler olsun bu son dönemde mahallemize hizmet geldi. Daha önce mahallemiz çok kötü bir durumdaydı. Kaldırımlar yolların altındaydı. Bir türlü sesimizi duyuramıyorduk. 43 yıldır hizmete yeni kavuşuyoruz. Şuanda mahallemizin bütün yolları, kaldırımları kilitli parke taşları ile döşendi. Ana yollarımızda asfaltlandı. Toz ve topraktan kurtulduk. Yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye, belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.