Yılmaz: itfaiyeciler, hayati görev yapıyorlar
31.07.2014

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, İtfaiyecilerin hayati bir görev yaptıklarını belirterek, İtfaiye Müdürlüğü’nün eksikliklerini gidereceklerinin müjdesini verdi.

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, İtfaiyecilerin hayati bir görev yaptıklarını belirterek, İtfaiye Müdürlüğü’nün eksikliklerini gidereceklerinin müjdesini verdi.

Ramazan Bayramı’nı Bingöl’de geçiren Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi tarafından İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen bayramlaşma merasimine katıldı.

İtfaiye personellerinin ve davetlilerin bayramını tebrik eden Bakan Yılmaz, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

İtfaiye’nin belediyenin önemli birimlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hem şehir içinde hem de çevre köylerdeki hadiselere müdahale eden önemli bir birimdir. Dünyada da aslında İtfaiyeler gelişmiş ülkelerde çok önemli kurumlardır. İtfaiyecilerin çalışmaları insanların hayatı ile doğrudan ilgilidir. Bazen bir dakika geç kalmaları çok ağır bedellere sebep olabiliyor. Bundan dolayı itfaiye birimlerinin çok güçlü olması, görevini çok aktif bir şekilde sürdürmesi gerekiyor. Bingöl’de eski Bingöl değil tabii. Bingöl çok büyüdü. Hem enine büyüdü hem de yüksekliğine büyüdü. Artık çok daha yüksek binalar var. İnşaallah önümüzdeki dönemde İtfaiyemizin donanım ve diğer eksikliklerini el birliği ile biraz daha güçlendirmeye çalışacağız.  İtfaiyeciler hayati bir görev yapıyorlar. Biz de bayramlarda belediyemizin veya diğer kurumlarımızın daha çok çalışan, görev başında olan ve bayramda da görev yapanları ziyaret etme düşenciyle buraya geldik, faydalı da oluyor. Bir taraftan bayramlaşıyoruz, diğer taraftan da bu birimimizin sorunlarını meselelerini arkadaşlarla konuşma imkanımız oluyor. Bu vesile ile İtfaiye Müdürlüğümüze, belediye çalışanlarımıza ve yöneticilerine hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Bayramlaşma törenine; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ile İtfaiye Müdürlüğü’nde nöbetçi personeller ve davetliler katıldı.