Yöresel lezzetler ankara’da tanıtılıyor
11.12.2019

Bingöl; yöresel ürünleri, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve sosyal zenginliğiyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’nda tanıtılıyor.

Bingöl; yöresel ürünleri, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve sosyal zenginliğiyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’nda tanıtılıyor.

Ankara'da gerçekleştirilen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası, ATO Congresium'da yapılıyor. Türkiye’nin yanı sıra, Bosna-Hersek, KKTC, Makedonya, Sırbistan, Endonezya, Nijer, Ürdün, Cibuti, Filistin, Afganistan, Irak, Kenya, Somali, Moldova, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk ve Norveç yerel yönetimlerinden temsilcilerin katıldığı şurada, Bingöl yöresel ürünleri ve doğal güzellikleriyle tanıtılıyor.

Bingöl Belediyesi öncülüğünde ilçe ve belde belediyelerinin katkılarıyla kurulan stantta, Bingöl’ün yöresel ürünleri tanıtılarak vatandaşlara ikram ediliyor.

ARIKAN, “KENTİMİZİN TANITIMINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYOR”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, standı ziyaret eden vatandaşlarla yakından ilgilenerek, Bingöl’e dair bilgiler aktardı.

Etkinliğe dair açıklama yapan Başkan Arıkan, Bingöl’ün kültürel ve doğal güzellikleriyle ülkenin cennet köşelerinden biri olduğunu söyledi.

Kentin tanıtımına büyük önem verdiklerini, belediye çalışmalarını da bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası çerçevesinde gerçekleştirilen yöresel ürünler alanında standımızı açtık. İlçe ve belde belediye başkanlarımız, il ve ilçe parti teşkilatlarımızla hem şurayı takip ediyor hem de stadımızı ziyaret eden vatandaşlarımızla ilgileniyoruz. Bugün burada kadim kentimizi kültürü, tarihi, doğal güzellikleri, sosyal zenginli ve bal, ceviz, kuru dut, pestil ve pekmeziyle tanıtıyoruz.  Bingöl Belediyesi olarak ilimizin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Peyzaj ve kavşak düzenlemelerimizi de bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Ankara ATO’da gerçekleştirilen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”