Zabıta denetimleri hız kesmeden devam ediyor
25.08.2014

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumak ve esnafın eşit şartlarda hizmet sunmasını sağlamak amacıyla işyerlerini denetledi. 530 işyerinde denetim yapıldığını ifade eden Başkan Barakazi, denetimlerin aralıksız süreceğini dile getirdi.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, denetimlerini arttırarak devam ettiriyor. Zabıta ekipleri, yaptığı denetimlerde işyerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda işyeri sahiplerini uyardı.

Ekipler; Et, unlu mamuller, kahvehane, kasap ve internet cafelerde denetimler yapan ekipler, satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor.

Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

İşyeri denetimlerinin aralıksız devam edeceğini söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Denetimler esnasında genel temizlik kuralları ile birlikte özellikle belediye işyeri açma ruhsatları kontrol edildi. Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Eksikleri olan esnafları uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Alışveriş yapan vatandaşlarımız, ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerekmektedir. 530 iş yerinde yapılan denetimlerde eksiği olan esnafımızın 10 gün içerisinde eksikliklerini gidermesi için süre verildi” diye konuştu.