DEV PROJEDE BELEDİYE EKİPLERİNİN AĞAÇ HASSASİYETİ
26.10.2022

Bingöl Belediyesi, Şehrin kimliğine değer kazandıracak olan Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi’nin uygulanacağı alanda bulunan ağaçları özenle sökülerek başka bölgelere naklediliyor.

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi kapsamında şehrin ilk kent meydanı inşa edilecek.

17 bin 500 metrekare açık alan düzenleme çalışması ve 2 katlı, toplam 500 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı ile şehre yeni bir vizyon kazandırılacak. Proje kapsamında kentin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otopark sorununa da büyük oranda katkı sağlayacak.

Ağaçlar Naklediliyor

Projenin uygulanacağı alanda eski hükümet konağının yıkım çalışmaları devam ederken, Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ağaçların nakledilmesi için hassasiyetle çalışıyor.

Kökleri zarar görmeden yerinden sökülen ağaçlar, araçlara yüklenerek önceden belirlenen alanlara naklediliyor.

Burada ekiplerce yeniden dikimi gerçekleştirilen ağaçlar, eski formlarına kavuşmaları için titizlikle takip ediliyor.